Kayseri Mantısı İstanbul

'Kayseri Mantısı İstanbul' kategorisindeki tüm gönderiler

En Beğenilen Mantı Çeşitleri Nelerdir? Mantı Türkiye genelinde afiyetle tüketilen geleneksel bir yemektir. Hem doyurucu bir yiyecek olması hem de malzemelerinin kolay bulunabilmesi sebebiyle uzun yıllardır sofralarımızı şenlendirmektedir. Dünyada yüzlerce farklı çeşidi olsa da ülkemizde mantı türlerinin 2 ana malzemesi bulunuyor; Hamur ve kıyma. 2 Ana malzemesinin olmasına aldanmayın! Türkiye’de de onlarca farklı mantı çeşidi […]

Devamını oku

İstanbul Kayseri Mantısı Çeşitleri Nelerdir? Kayseri Mantısı, ülkemizde mantı üretiminin en sık yapıldığı yerlerin başında gelir. Uzun yıllardır Mantı üretimi ile uğraşan ve bu uğraşın sonucunda dünya çapında popüler hale gelen Kayseri’nin sadece bir mantı çeşidi yoktur. Kayseri Mantısı denildiği zaman çoğumuzun aklına; yoğurt, kıyma ve hamurun birleşmesi ile yapılan geleneksel mantı çeşidi gelir. Çünkü […]

Devamını oku

Ramazan Aylarının Vazgeçilmezi Kayseri Mantısı İstanbul… Ramazan ayı her yıl, evlerimizi şenlendiriyor ve bereketli iftar sofralarını da beraberinde getiriyor. En sevilen geleneksel yiyeceklerin tüketildiği bu sofralarda, Kayseri Mantısının yeri bambaşkadır. Hem iftar hem de sahur sofralarında tüketilebilen Kayseri Mantısı, her ramazanda olduğu gibi bu yıl da en çok hazırlanan yemeklerden biri. Bu yıl geçmiş yıllardan […]

Devamını oku