Mantı Çeşitleri

'Mantı Çeşitleri' kategorisindeki tüm gönderiler

En Beğenilen Mantı Çeşitleri Nelerdir? Mantı Türkiye genelinde afiyetle tüketilen geleneksel bir yemektir. Hem doyurucu bir yiyecek olması hem de malzemelerinin kolay bulunabilmesi sebebiyle uzun yıllardır sofralarımızı şenlendirmektedir. Dünyada yüzlerce farklı çeşidi olsa da ülkemizde mantı türlerinin 2 ana malzemesi bulunuyor; Hamur ve kıyma. 2 Ana malzemesinin olmasına aldanmayın! Türkiye’de de onlarca farklı mantı çeşidi […]

Devamını oku

Saray (Üçgen) Mantısı Nedir? Ümraniye Mantı Saray Mantısı, adından da anlaşılacağı üzre Osmanlı Saray Mutfağında üretilmiş, yapısı bozulmadan günümüze kadar ulaşmış nadir mantı çeşitlerinden biridir. Saray Mantısı bol bol et kullanılarak ve özel baharatlar kullanılarak üretilmektedir. Osmanlı döneminde Saray Mantısını en çok seven padişah Fatih Sultan Mehmet Han’dır. Rivayetlere göre Fatih Sultan Mehmet döneminde haftada 3 […]

Devamını oku

Dumpling Nedir? Nasıl Hazırlanır? Mantı Türkiye’de çok sevilen yemeklerden biridir. Tabii Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da sevenleri var. Bunlardan en önemlisi Çin dir. İlk olarak Orta Asya’da ortaya çıkan bu leziz yemeğin en eski tüketicilerinden biri hiç kuşkusuz Çin dir. Dumpling geleneksel bir Çin mantısı türüdür. Dumpling bizim geleneksel mantı çeşitlerimizden çok farklı bir […]

Devamını oku