Mantı Nedir

'Mantı Nedir' kategorisindeki tüm gönderiler

Diyetisyenlerin Tavsiyesi: Kepekli Undan Mantı… Mantı, Türk mutfağının önemli bir ürünüdür ve hemen hemen herkes mantıyı severek tüketir. Yedikçe yenilesi gelen nadir yemeklerden biridir mantı. Ancak kilo alma korkusu ve mantının zor hazırlanması sebebiyle genellikle mantıyı her gün yiyemeyiz. Geleneksel Kayseri Mantısının ortalama kalori değeri 300gr dır. Bu miktar, mantı severlerin kilo kaygısı sebebiyle mantıdan uzaklaşmasına […]

Devamını oku

Asiya Mantı-İstanbul, Geleneksel Mantı Çeşitleri Nelerdir? Mantı, Türk mutfağı için vazgeçilmez bir lezzettir. Saray mutfağında 15. yy kadar dayanan bir tarihi vardır. Geçen bu süre zarfında yepyeni mantı çeşitleri türetilmiş ve bazı türler gelenekselleşmiştir. Türkler ilk zamanlarda mantıyı Orta Asya ve Kafkasya’da bulunan devletlerden örnek alarak üretmiş. Sonrasında üretilen mantılar hep üstüne koyarak ilerlemiştir. Bu […]

Devamını oku

Mantı denilince aklımıza ilk olarak gelen hiç şüphesiz Üsküdar “Kayseri Mantısı”dır. Hem bölgesel olarak hem de lezzeti açısından kendini kanıtlamış olan Kayseri mantısı , diğer mantılara adeta öncülük etmektedir. Tabii Kayseri mantısı, bu noktaya gelene tarihte çok uzun bir yol kat etmiştir. Geleneksel mantı çeşitlerinin öncüsü olan Kayseri mantısının tarihi Osmanlı Devleti’ne kadar dayanıyor. Dilerseniz […]

Devamını oku