Yazılar

En son haberlerimiz ve ürünlerimiz hakkında bilgi alın

İstanbul Sinop Mantısı Nasıl Yapılır? Sinop Mantısı, Karadeniz bölgesinin en popüler mantılarından biridir. Sadece Karedeniz bölgesinde değil tüm Türkiye’de afiyetle yenen bu mantı çeşidi, diğer Türk mantılarından biraz farklı yapıdadır. Genelde ülkemizdeki mantılar; kare ve ufak kesilen hamurların içine kıyma yerleştirilmesi ve üzerine bol yoğurt ve sos dökülmesi ile üretilir. Sinop Mantısı bu noktada biraz […]

Devamını oku

En Beğenilen Mantı Çeşitleri Nelerdir? Mantı Türkiye genelinde afiyetle tüketilen geleneksel bir yemektir. Hem doyurucu bir yiyecek olması hem de malzemelerinin kolay bulunabilmesi sebebiyle uzun yıllardır sofralarımızı şenlendirmektedir. Dünyada yüzlerce farklı çeşidi olsa da ülkemizde mantı türlerinin 2 ana malzemesi bulunuyor; Hamur ve kıyma. 2 Ana malzemesinin olmasına aldanmayın! Türkiye’de de onlarca farklı mantı çeşidi […]

Devamını oku

İstanbul İçli Köfte Nedir? İçli Köfte, bulgurun hamur hale getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen geleneksel bir köfte çeşididir. Türk mutfağında “İçli Köfte” ya da “Oruk” adıyla sıkça kullanılmaktadır. İçli köfte aslen Levant mutfağına aittir. 18. yy da üretildiği bilinmektedir. Günümüzde dünyanın her yerinde afiyetle yenmektedir. Bu yemeğin bölgesine ve yöresine bağlı olarak farklı isimleri […]

Devamını oku