Yazılar

En son haberlerimiz ve ürünlerimiz hakkında bilgi alın

Tepsi Mantısı Nedir? Nasıl Yapılır? Tepsi Mantısı, fırında pişirilen hem soslu hem de çıtır çıtır yenebilen bir mantı çeşididir. Ülkemizde en çok sevilen mantıların yapısına benzer olmasına ek olarak fırında çıtır çıtır pişirilerek üretilmesi en beğenilen özelliklerinden biridir. Tepsi mantısı genellikle büyük organizasyonlar, önemli davetler, misafirler veya kalabalık aileler için üretilmektedir. Bunun sebebi bir tepsi […]

Devamını oku

İstanbul Kalem Böreği Nedir? Kalem böreği ülkemizde ve dünyada sıkça tüketilen börek çeşitlerinden biridir. En dikkat çeken yanı çıtır çıtır ve kalem şeklinde olmasıdır. Sade ya da farklı iç malzemeleri ile tüketilebilen Kalem Böreği, neredeyse çoğu ülkede popüler bir börek çeşididir. İç malzemesinde sık kullanılan malzemeler başlıca şu şekildedir; Kaşar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri ve […]

Devamını oku

İstanbul Kayseri Mantısı Çeşitleri Nelerdir? Kayseri Mantısı, ülkemizde mantı üretiminin en sık yapıldığı yerlerin başında gelir. Uzun yıllardır Mantı üretimi ile uğraşan ve bu uğraşın sonucunda dünya çapında popüler hale gelen Kayseri’nin sadece bir mantı çeşidi yoktur. Kayseri Mantısı denildiği zaman çoğumuzun aklına; yoğurt, kıyma ve hamurun birleşmesi ile yapılan geleneksel mantı çeşidi gelir. Çünkü […]

Devamını oku