Yazılar

En son haberlerimiz ve ürünlerimiz hakkında bilgi alın

İstanbul Paçanga Böreği Nedir? Paçanga böreği; iç malzemeleri, kaşar peyniri, pastırma, domates ve maydanozdan oluşan bir tür yufka böreğidir. Ülkemizde ve dünyada sıkça tüketilen Paçanga böreğinin kökeni, pek de uzaklarda değildir.  Sözlükte “pastırmalı ve peynirli bir tür börek” olarak 1983 yılında adlandırılmıştır. Paçanga Böreğinin tarihi, yaklaşık olarak 1960’lı yıllara kadar dayanmaktadır. Rivayetlere göre 1960’lı yıllarda ünlü bir  Küba […]

Devamını oku

İstanbul Gözleme Nasıl Yapılır? Geleneksel lezzetlerimizden biri olan Gözleme, çeşit çeşit farklı malzemesi ve pişirme teknikleriyle en beğenilen börek çeşitlerinden biridir. Anadolu’da yıllardır üretilen bu lezzetli börek çeşidi, ilk olarak ne zaman çıkıldığı bilinmemekle beraber oldukça popülerleşerek Türkiye’nin farklı bölgelerine ve dünyaya açılmış, geleneksel lezzetlerimizden biridir. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse: Gözleme ince olarak açılmış yufkanın çeşitli içlerle […]

Devamını oku

Kafkas Mantısı Nedir? Kafkas Mantısı Türklerin geleneksel mantı çeşitlerinden uzak olup tarihi çok eskiye dayanan bir mantı çeşididir. İlk olarak Hazar denizinin batısında Kafkasya bölgesinde ortaya çıkmış ve adını da buradan almıştır. Kafkaslar mantıyı Türklerden önce keşfetmişlerdir. Onlara göre mantı bizimkinden epey farklıdır. Hem görünüm hem de içerik olarak geleneksel mantı çeşitlerimizden uzak bir yapısı […]

Devamını oku