Yazılar

En son haberlerimiz ve ürünlerimiz hakkında bilgi alın

Ev Yapımı Mantının Püf Noktaları Nelerdir? Mantı herkesin sevdiği ve afiyete yediği ülkemizde ve dünyada popüler yemeklerden biridir. Mantının yapımı zor ve el emeği gerektir. Bazen ne kadar uğraşsak uğraşalım istediğimiz tadı yakalayamayabiliriz. Mantı yaparken dikkat etmemiz gereken birkaç püf nokta vardır. Eğer bu önemli detaylara gerekli özeni verirsek ev yapımı ve lezzetli mantıya ulaşabiliriz. […]

Devamını oku

Mantının Tarihçesi ve Dünya Mutfağında Mantı nın yeri nedir? Mantı şüphesiz ki her ülkenin mutfaklarında yer alan vazgeçilmez bir yemek türüdür. İçerisinde ağırlıklı olarak hamur ve kıymanın bulunması sebebiyle en doyurucu yemekler arasında yerini alıyor. Buna bağlı olarak da uzun yıllardır Türk ve Dünya mutfağında tüketiliyor. Türkler mantı ile ilk olarak Orta Asya ve Kafkasya […]

Devamını oku

Mantı Nedir? Mantı kelime anlamı olarak; Açılan hamurun kare kare kesilip içerisine kıyma doldurularak dürüldükten sonra haşlanarak pişirilen ve üzerine farklı soslar konarak servis edilen yiyecek türüdür. Türk yeme-içme kültüründe önemli bir yeri olan mantının tek bir hazırlanış şekli yoktur. Mantının hazırlanışı kültürlere ve yörelere göre farklılık gösterir. Mantı evrensel bir yemektir ve her ülkenin […]

Devamını oku